Pidä lämpötila aisoissa ja säästä energiaa ikkunakalvoilla - Raikua

Pidä lämpötila aisoissa ja säästä energiaa ikkunakalvoilla

Ikkunakalvoilla auringon sisätiloihin aiheuttamaa lämpöä voidaan hallita energiatehokkaasti sekä samalla poistaa häikäisyä ja luoda yksityisyyttä tiloihin.

 

Työskentelytilojen lämpötilan hallinta aiheuttaa merkittäviä viilennyskustannuksia tai joissain tapauksissa jopa poissaoloja tilojen liian lämpenemisen vuoksi. Aurinkoisina päivinä sisätilojen lämpötila nouseekin monissa toimitiloissa keväällä ja kesällä hellelukemiin. Kiinteistön ikkunoihin asennettavilla kalvoilla auringon aiheuttamaa lämpötilan nousua saadaan hillittyä ja samalla säästetään mahdollisesti aiemmin viilennykseen käytetty energia.

 

Ikkunakalvojen ja aurinkosuojakalvojen materiaalivalikoima on laaja. Valikoimasta löytyy eri sävyissä tummentavia ja peilaavia kalvoja, mutta myös lähes neutraaleja kirkkaita kalvoja, joilla ikkunoiden läpinäkyvyys säilyy vastaavana kuin ilman kalvoa. Ominaisuuksista ei normaalisti läpinäkyvilläkään kalvoilla tarvitse tinkiä, vaan kirkkaillakin ikkunakalvoilla voidaan vähentää auringon aiheuttamaa lämpökertymää jopa 45%*. Lisäksi lähes kaikki aurinkosuojakalvot tarjoavat 99% UV-suojan, joka estää sisätiloissa olevien materiaalien haalenemista ja vähentää muita UV-säteilyn vaikutuksia. Kohteeseen sopivin kalvo valitaan aina tilan ja tarpeen mukaan ja monesti ikkunakalvoja käytetäänkin myös turvatiloissa ja vastaavissa joissa näkyvyyttä tilojen sisälle halutaan rajoittaa.

 

Liian kuumissa tiloissa on tukala työskennellä ja hommat keskeytyvät herkästi

 

Liian kuumat tilat ovat epämukavat työskennellä ja voivat joissain tapauksessa jopa keskeyttää toiminnan tiloissa hetkellisesti. Tilojen viilentäminen on mahdollista myös erilaisilla ilman viilentämiseen perustuvilla ratkaisuilla, mutta nämä kuluttavat yleensä energiaa viilennystarpeen mukaan. Ikkunakalvot ovat varmasti energiatehokkain viilennysratkaisu kiinteistöissä niiden kääntyessä hiilinegatiiviseksi jopa 6 kuukaudessa**. Hiilinegatiivisuus saavutetaan sillä, että kalvot säästävät enemmän energiaa (säästyneinä ilmanvaihdon energiankulutuksena), kuin kalvomateriaalin valmistamiseen on käytetty. Ikkunakalvot ovatkin vastuullinen valinta, ja niiden vaikutus ympäristöön on nettopositiivinen.

 

Pyydä tarjous ja kutsu meidän ilmaiselle kartoituskäynnille toimitiloihinne. Käynnillä kartoitetaan tämän hetkinen tilanne ja mahdolliset kalvoilla saavutettavat hyödyt sekä tarkistetaan ikkunoiden ominaisuudet sopivien kalvomallien määritystä varten.

 

*3M Prestige 70 Exterior window film, product bulletin (www.3m.com)

** https://www.3m.com/3M/en_US/building-window-solutions-us/solutions/energy/ & https://www.solargard.com/resources/energy-efficiency-and-sustainability/